2024.04.24. - György

Lasagne al forno con verdure

Hozzávalók: 40 dkg Lasagne tészta (friss vagy "száraz"), 25 dkg ricotta (olasz túró), 50 dkg spenót (friss vagy fagyasztott), 30 dkg paradicsompüré, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 5 dkg parmezán sajt (reszelt), 2-3 ek extra szûz olíva olaj, ízlés szer dkg só, 5 dkg liszt, 200 ml húslé, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet kakukkfû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tisztítsuk és mossuk meg a spenótleveleket, majd fõzzük vagy pároljuk meg. Adjuk hozzá a paprikát ízesítsük sóval, borssal, majd keverjük a ricottához. A spenót fõzõvízével vagy húslével készítsünk egy besamellhez hasonló mártást a következõ módon: Egy edényben az olajhoz adjuk hozzá a lisztet majd közepes lángon folyamatosan kis mennyiségekben adjuk hozzá a fõzõvizet vagy a húslét. Addig adagoljuk a vizet, amíg egy krémes állagú mártást nem kapunk. A végén adjunk hozzá pár csipet kakukkfüvet.

A lasagne lapokat fõzzük meg (ha fõzés nélküli, akkor nem kell megfõzni). a lapokat helyezzük egy kiolajozott tepsibe, majd rétegezzük a hozzávalókat oly módon, hogy egy réteg ricottás-spenótos keverékre tegyünk paradicsompürét, majd egy kis mártást. Addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegek közé tegyünk reszelt parmezán és egy kis apróra vágott fontina vagy más tipusú puha sajtot. A sütõt 200 C°-ra melegítsük fel. Tegyük a lasagnét a sütõbe és kb. 30 percig süssük. Ha a sütés közben a lapok túlságosan kiszáradnának, akkor adjunk hozzá hígított paradicsompürét. Azonnal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!