Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tészta elkészítése:
A tészta elkészítéséhez elõ veszünk két edényt, amelyekbe a lisztet egyenlõ arányban elosztjuk. Két másik edénybe a vizet osztjuk el egyenlõ arányban, amelybõl az egyikben a sót, a másikban az élesztõt oldjuk fel. A két különbözõ oldatot öntsük bele az elõzõleg elosztott liszthez és külön dolgozzuk el mindaddig, amíg a tészta össze nem állt, majd a két tésztát dolgozzuk össze, mindaddig, amíg egy sima, puha tésztát nem kapunk.
Miután kész a tészta, ízlés szerint elosztjuk, és kis cipókat formálunk belõle.
A kelesztés:
A tésztát pihentessük, kb. 3 órán keresztül 23 °C hõmérsékleten. Ez idõ eltelte után a megkelt cipókat kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk, és olajozott tepsibe tesszük. Ezek után a pizza fajtájától függõen, rátesszük a paradicsomszószt vagy az olajat.
A sütés:
Egy otthoni 250°C-ra elõmelegített sütõvel 12-15 perc a sütési idõ.
A sütés módja:
- A pizza tésztára kenjük rá a paradicsomszószt vagy az olajat (pl.: fehér pizza), és 8-10 percig süssük.
- Vegyük ki a tepsit a sütõbõl, és a kiválasztott recept alapján rátesszük a szükséges feltéteket, majd további 6-7 percre visszatesszük a sütõbe.
A sütés után a pizzát azonnal tálaljuk.