2024.04.16. - Csongor

Csirkemellkocsonya

Hozzávalók: 4 csirkemell, 75 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 1 evõkanál zöldborsó, só, 6-8 szem bors, 4 dkg zselatin, 1 tojásfehérje, 1 kávéskanálnyi paradicsompüré.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemelleket megmosom, majd hideg vízben felteszem fõni. Amikor felforrt, leszedem a habját. Beleteszem a megtisztított, megmosott zöldséget, gombát és a zöldborsót. Megsózom, megborsozom. Lassú tûzön addig fõzöm, amíg a zöldség és a hús meg nem puhul. A csirkemelleket kiemelem, a bõrüket lehúzom, a csontokat kiszedem és a húst hideg vízzel leöblítem. A húslevet leszûröm.

A zselatint kevés hideg vízben feloldom és a húsléhez adom. A tojásfehérjét felverem, paradicsompürét adok hozzá, majd vékony sugárban, állandóan kevergetve hozzáöntöm a húslevet. Lassú tûzön felforralom. Amikor letisztul, leveszem a tûzrõl, 5-10 percig pihentetem, majd leszûröm és kihûtöm. Tálra teszem a csirkemelleket, zöldborsóval, gombával és szeletelt zöldségekkel díszítem.

A lehûtött csirkekocsonyát ráöntöm a tálra rendezett csirkemellekre úgy, hogy a húst a lé teljesen ellepje. Hûtõben dermesztem meg.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!