2024.04.19. - Emma

Vadas csirke

Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát apróra vágom és zsírban aranysárgára pirítom. Hozzáadok egy kis Piros Aranyat, zöldpaprikát, meg paradicsomot és a csirkehúst beletéve pár percig együtt pirítom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Kerül bele még megtisztított sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé vékony karikákra vágva és a felsorolt fûszerekkel ízesítve, lefedve jópuhára párolom az egészet , majd a húst villával egy tálra kiszedem.

A zöldségeket krumplitörõn átnyomom és mustárral ízesítem. A kristálycukorból karamellt készítek, felengedem vízzel és addig fõzöm, míg teljesen fel nem oldódott. A zölkdséghez öntöm és felfõzöm, ha nem elég pikáns, citromot csavarok bele. A lisztbõl a kefírrel habarást készítek és ezzel sûrítem be a vadas mártást. Beletéve a húst, az egészet felforrósítom. Zsemlegombóc illik hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!