2024.04.25. - Márk

Crostini con funghi

Hozzávalók: 20 dkg friss gomba, 5 dkg szárított vargánya, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld - mindhárom finomra vágva, 4 ek vaj, 1 ek olivaolaj, só bors, citromlé, 4 szelet pirított kenyér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vargányát fél órán át hideg vízben áztatom. A gombát megtisztítom és finomra vágom. A beáztatott vargányát kinyomkodom és szintén finomra vágom. Olaj-vaj keverékben megpárolom a hagymát, fokhagymát és petrezselyemzöldet. Hozzáadom a gombákat Kis lángon mintegy 5 percen át kevergetve párolom. Sózom, borsozom, citromlével ízesítem, majd hagyom kihûlni. A pirított kenyérszeleteket ezzel a keverékkel kenem meg és megszórom petrezselyemzölddel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!