2024.03.29. - Auguszta

Burundi torta

Hozzávalók:

A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor kétharmadát és a vaníliáscukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben hozzáadjuk a maradék cukrot. A habot felkenjük a tojássárgás massza tetejére, rászitáljuk a sütõporral és a pudingporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Kizsírozott (24 cm-es) tortatormába öntjük, és elsimítjuk. Elõmelegített sütõben kislángon 35-40 percig sütjük. A krémhez a zselatint a borral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összekeverve addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk kihûlni. Amikor kezd zselészerûvé válni, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A kihûlt tésztát 2 lapra vágjuk, majd az egyik lapot a tortaformába visszahelyezve megkenjük a krémmel, és rátesszük a másik lapot. A formát hûtõbe tesszük, és állni hagyjuk, míg a krém meg-szilárdul, majd óvatosan leemeljük a tortakarimát. A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a lágy margarint, és bevonjuk vele a tortát. A tejszínhabpótlót a tejjel az utasítás szerint elkészítjük, és feldíszítjük a torta tetejét.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!