2024.04.18. - Andrea, Ilma

Fokhagymás pulykamell

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Elõzõ nap a pulykamellet vékony szeletekre vágom, és húsverõ kalapáccsal gyengén kiverem. Mélyebb tûzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhagymát. Ráöntöm a tejet, a tálat befedem, és másnapig hûtõszekrényben tartom. Az étel készítése elõtt a pulykaszeleteket lecsöpögtetem, lisztbe mártom, és felforrósított olajon mindkét oldalán átpirítom, majd visszateszem a tejbe. A tálat lefedem, és elõmelegített, forró sütõben addig párolom, míg a tej helyett sûrû mártás képzõdik alatta. (Ha a hús teljes puhulása elõtt elfõné a tejet, apránként pótolom.) Burgonyapürével és szilvakompóttal kínálom, de legfinomabb hozzá a házi készítésû rumos-ecetes szilva.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!