Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõzõ nap a pulykamellet vékony szeletekre vágom, és húsverõ kalapáccsal gyengén kiverem. Mélyebb tûzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhagymát. Ráöntöm a tejet, a tálat befedem, és másnapig hûtõszekrényben tartom. Az étel készítése elõtt a pulykaszeleteket lecsöpögtetem, lisztbe mártom, és felforrósított olajon mindkét oldalán átpirítom, majd visszateszem a tejbe. A tálat lefedem, és elõmelegített, forró sütõben addig párolom, míg a tej helyett sûrû mártás képzõdik alatta. (Ha a hús teljes puhulása elõtt elfõné a tejet, apránként pótolom.) Burgonyapürével és szilvakompóttal kínálom, de legfinomabb hozzá a házi készítésû rumos-ecetes szilva.