2024.04.16. - Csongor

Kapros túrós csusza

Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A rusztikus féltenyérnyi házi csuszatésztát bõ, sós forró vízben kifõzzük. Forró vízzel leöblítjük -azért, hogy a tésztát ne hûtsük le-, és kevés szalonnazsírban átforgatjuk. Ha szükséges picit megsózzuk.
A tésztának tûzforrónak kell lennie! Így tálaljuk. A tésztára rátörjük a leveles zsíros túrót, tejfellel gazdagon meglocsoljuk, majd finomra vágott friss kaporral és csusza tepertõvel megszórjuk
A csuszatepertõ nem más, mint apró kockára vágott húsos bacon szalonna megpirítva. Ezzel koronázzuk meg a tésztát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!