2024.04.23. - Béla

Kay Pha Wan

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 30 dkg ananász, (konzerv, vagy friss), 15 dkg uborka, 3 paradicsom, 1 közepes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, másfél evõkanál ketchup, 1 evõkanál cukor, 1 ek kínai fûszer, 1 ek liszt, 1 dl víz, 2 ek olaj, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az olajon aranybarnára pirítjuk az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, 5 percig kevergetjük, utána rászórjuk a kínai fûszert és egy kk sót. Beleöntünk egy deci vizet és befedjük. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott ananászt, uborkát, hagymát, paradicsomot, cukrot, ketchupöt, összekeverjük, és további 10 percig fõzzük, amíg az uborka meg nem puhul. Végül 3-4 kanál vízzel, vagy ananász lével simára keverjük a lisztet, és ezt is az ételhez adjuk, óvatosan, de jól megkeverjük, s 3 perc múlva kész is van. Körítése természetesen a párolt rizs, esetleg kókusszal gazdagítva.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!