2024.03.29. - Auguszta

Szalonnák nyárson

Hozzávalók személyenként: 10-20 dkg füstölt szalonna, 2-3 szelet kenyér, 1 hagyma, kökény-, fûz -, vagy akácnyárs;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Hosszú, erõs nyársat vágunk kökénybõl, akácból vagy fûzfából. A vastagabb végét leháncsoljuk, laposra és hegyesre faragjuk. A szalonnabõrön vágott két nyílás egyikén bedugjuk, a másikon ki. Így nem fordul el, és nem esik le. Közben már jó, ha ég a tûz, gyûl a parázs, mert e felett nem füstölõdik, nem szenesedik meg a szalonna. A zsírját a tûz melletti tányérokra vagy papírra szeletelt hagymakarikákkal fedett kenyérre csorgatjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!