2024.04.18. - Andrea, Ilma

Áfonyás muffin

Hozzávalók a rázott tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 120 g búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütõpor, 1 tasak készen vett tejbegríz, 100 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 100 ml tej, 150 g mélyhûtött áfonya. Ezenkívül: 12 papír sütõforma. A meghintéshez: ízlés szerint porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy edényben felolvasztjuk a vajat vagy margarint és hagyjuk kicsit kihûlni. Egy 3 l- es edénybe szitáljuk a sütõporral elkevert lisztet. Majd összekeverjük a tejbegrízzel, cukorral, vanillincukorral, hozzáadjuk a tojást, tejet, a folyékony vajat vagy margarint, majd jól lezárjuk az edényt.

15- 30 másodpercig erõsen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd habverõvel vagy keverõkanállal átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.

Egy 12 db- os kikent muffin formába töltjük a tésztát, a fagyasztott áfonyát elosztjuk a tetején, egy kanállal kissé benyomjuk. Sütõrácsra helyezzük a formát. A sütõbõl kivett formát süteményrácsra helyezzük, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hagyjuk kihûlni. Tálalás elõtt meghintjük porcukorral.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!