2024.03.29. - Auguszta

Stíriai metélt

Hozzávalók:

A tésztához: 35 dkg áttört tehéntúró, 12 dkg liszt, 2 egész tojás, 4 dkg porcukor, fél dl tejföl, csipetnyi só;

A krémhez: 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 tojás, 10 dkg mazsola;

A tetejére vaníliás porcukor, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az áttört tehéntúrót, a lisztet, a tojást, a cukrot, a tejfölt és egy csipetnyi sót sima tésztává gyúrom, ezután 3 cm vastagra kinyújtom. A tésztát széles csíkokra metélem, és forrásban lévõ, sós vízben kifõzöm. Leöblítve lecsöpögtetem. Közben a vajat habosra keverem a tojássárgákkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd belekeverem a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A fõtt tésztát megforgatom a mártásban, belekeverem a forró vízben megmosott és leszárazott mazsolát, ezután a vajjal kikent és a zsemlemorzsával meghintett tepsibe beleterítem. Közepes lángon megsütöm, és a vaníliás cukorral meghintve tálalom. Csak frissen, melegen jó igazán.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!