2024.04.16. - Csongor

Süni

Hozzávalók: 2 kicsi csirkemell, 5 dkg tisztított mandula, 1 mokkáskanál mandulaaroma, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet 4 darabra vágom és megsózom. A mandulát forrásban lévõ vízbe dobom, így barna héját könnyen lehúzhatom. A mandula felét durvára darálom és a zsemlemorzsához keverem, a másik felét pedig szálkásra vagdalom. A tojásokat habosra verem, belekeverem a tisztított, zúzott fokhagymát, a mandulaaromát és kevés sót. A sózott csirkemelldarabokat elõször lisztben, azután a fûszeres tojásban megmártom, a mandulás zsemlemorzsában meghempergetem, utána újból a tojásba mártom, végül a szálkásra vágott mandulába forgatom. Kicsit rányomkodom, és bõ, forró olajban, takaréklángon pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetve tartármártással és vajas, párolt zöldséggel kínálom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!