2024.04.20. - Tivadar

Csirkeegytál

Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál curry, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megtisztított csirkét kis darabokra vágom és megsózom. A burgonyát meghámozom és vékonyra karikázom. Tûzálló tálat 1 dkg vajjal kikenek, soronként rárakom a csirkét és a nyers burgonyát, közben meghintem curryvel, sóval, reszelt sajttal, szerecsendió-virággal. A tetejére locsolom az olvasztott vajjal elkevert tejfölt, majd a tálat lefedem és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon 50 percig sütöm. A fedõt levéve pirosra pirítom az ételt. Salátával kínálom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!