2024.04.18. - Andrea, Ilma

Bécsi karikafánk

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 15 g élesztõ, 0,25 l tej, 1 teáskanál só, 50 g vaj, vagy margarin, 1 tojás;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

100 g lisztet a cukorral, élesztõvel és a fellangyosított tejjel felfuttatni, a tojást alaposan elkeverni benne és a többi anyaggal, jól kidagasztani, megkeleszteni. A 16 db-ra osztott és gömbölyített tészta közepét ujjunkkal kilyukasztjuk, és karikára formáljuk, kelesztjük, és forró olajban megsütjük. Egy papírzacskóba 100 g kristálycukrot és 1 teáskanál fahéjat mérünk, összerázzuk, és az olajtól lecsöpögtetett, még meleg fánkokat jól megforgatjuk benne. Melegen tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!