2024.04.20. - Tivadar

Stíriai metélt

Hozzávalók: 30 deka tehéntúró, 12 deka liszt, 5 tojás, 1 és fél deci tejfel, 5 deka vaj, 8 deka cukor, 5 deka mazsola, reszelt citroom héja és só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

35 deka áttört tehéntúrót összegyúrunk 12 deka liszttel, 2 tojással, fél deci tejfellel, 4 deka cukorral és egy kis sóvsl. Jól kidolgozzuk, vastagra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Sós vízben kifõzzük és a vízet tésztaszûrõn lecsurgatjuk róla. Azután elkeverünk 5 deka vajat, 1 deci tejfellel, 4 deka porcukorral, egy kis mazsolával, reszelt citrom héjával és 3 tojás sárgájával. Akkor hozzáadunk 5 deka mazsolát és 3 tojás habbá vert fehérjét. Belekeverjük a metéltet és beletszzük vajjal kikent, zsemlyemorzsával meghintett mély sütõlapra vagy mélyebb tûzálló tálba és forró sütõben kisütjük.

Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!