2024.04.24. - György

Szárnyas töltött tök

Hozzávalók: Fél kg borjú-vagy szárnyashús, 2 kisebb tök, 5 deka rizs, kis vaj, só, 2 kanál paradicsom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fél kg borjú-vagy szárnyashúshoz (mellhús) veszünk 2 kisebb tököt, vagy 1 nagyobbat. A tököt meghámozzuk, a karalábéfuróval, vagy ha ez nincs, akkor kiskanállal kikaparjük a belsejét.

A húst megdaráljuk, azután 5 deka rizst megmosunk és kevés vajjal, kis vízzel félpuhára pároljuk, a darálthússal összeállítjuk, hozzáadunk kevés sót, 2 deka vajat és 1-2 kanál vízet, az egészet jól összedolgozzuk és a tököt megtöltjük a masszával.

Megfelelõ nagyságú lábasba vízet teszünk s ha forr, beletesszük a tököt, lefedve lassan fõzzük és közben fakanállal megfordítjuk. Amikor megfõtt, hozzáaadunk 2 kanál paradicsomot és berántjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!