2024.04.23. - Béla

Hollandaise

Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Olvasszuk meg kis lángon a vajat, szedjük le a habját, majd hagyjuk kicsit lehûlni. Öntsük át óvatosan egy másik edénybe úgy, hogy a savót ne öntsük vele. Keverjük össze egy edényben a tojássárgát és a vizet. Tegyük a tálat vízfürdõbe, majd egy habverõvel keverjük a masszát kis lángon krémmé. Alaposan verjük fel, amíg ki nem világosodik, és be nem sûrûsödik. Öntsük bele vékony sugárban a vajat, keverjük lassanként a krémbe. Ízesítsük citromlével, sóval, és borssal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!