2024.04.25. - Márk

Tejfeles nyúlcomb

Hozzávalók: 4 db házi nyúlcomb, 100 g füstölt szalonna, 50 g fokhagyma, 100 g vöröshagyma, 2 dl tejfel;

Ízlés szerint: só, bors, 50 g füstölt sajt, 30 g zsemle morzsa, 1 db alma, 1 dl olaj, 50 g liszt;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A nyúlcombokról éles, hegyes késsel eltávolítjuk a kékes hártyát. Füstölt szalonnával megtûzdeljük. Célszerû a szalonnát lehûteni, és olyan vastagságú csíkokra felvágni, hogy a spékelõtûbe elférjen. Így tûzdelésnél nem szakad be a szalonna. A spékelést mindig a rostokkal párhuzamosan végezzük. A fokhagymát a kis hegyes késsel felszúrt kis nyílásokba tegyük. A megtûzdelt nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk lisztbe mártjuk és kevés forró zsiradékban szép piros kérgesre sütjük. Egy kis tepsibe vagy jénaiba elterítjük az esetleg megmaradt szalonnát, a karikára vágott almát és a vastagra szeletelt vöröshagymát. Erre kerül az elõsütött nyúlcomb. Metélt füstölt sajttal megszórjuk, majd sûrû tejfellel bevonjuk. Zsemlemorzsával meghintjük, és sütõben ropogós, pirosra sütjük. Így tepsisen kerül az asztalra. Házi kenyér a körete. Kis bicskával fogyasztva, kis csupor bor mellett fenséges élményt nyújt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!