Ízlés szerint: só, bors, 50 g füstölt sajt, 30 g zsemle morzsa, 1 db alma, 1 dl olaj, 50 g liszt;
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A nyúlcombokról éles, hegyes késsel eltávolítjuk a kékes hártyát. Füstölt szalonnával megtûzdeljük. Célszerû a szalonnát lehûteni, és olyan vastagságú csíkokra felvágni, hogy a spékelõtûbe elférjen. Így tûzdelésnél nem szakad be a szalonna. A spékelést mindig a rostokkal párhuzamosan végezzük. A fokhagymát a kis hegyes késsel felszúrt kis nyílásokba tegyük. A megtûzdelt nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk lisztbe mártjuk és kevés forró zsiradékban szép piros kérgesre sütjük. Egy kis tepsibe vagy jénaiba elterítjük az esetleg megmaradt szalonnát, a karikára vágott almát és a vastagra szeletelt vöröshagymát. Erre kerül az elõsütött nyúlcomb. Metélt füstölt sajttal megszórjuk, majd sûrû tejfellel bevonjuk. Zsemlemorzsával meghintjük, és sütõben ropogós, pirosra sütjük. Így tepsisen kerül az asztalra. Házi kenyér a körete. Kis bicskával fogyasztva, kis csupor bor mellett fenséges élményt nyújt.