kaporlevél, petrezselyemlevél, paradicsomgerezdek.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és
ízlés szerint sózzuk. (Elõbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!)
Hozzáadjuk a lehûlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyõben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. Itatósra szedjük.
A cukkini fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg. Ha a masszát 1 dl tejjel hígítjuk, kis palacsintákat süthetünk belõle, amelyek kitûnõ köretként szolgálhatnak sült halak vagy szárnyasok mellé.