2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cukkini fánk

Hozzávalók: 3 közepes cukkini, 10 dkg feta sajt, 2 fej vöröshagyma, 3-3 evõkanál finomra vágott kapor és petrezselyem, 4 evõkanál liszt, 3 tojás, olívaolaj, só, õrölt bors. A díszítéshez
kaporlevél, petrezselyemlevél, paradicsomgerezdek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evõkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagylángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.

Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és
ízlés szerint sózzuk. (Elõbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!)

Hozzáadjuk a lehûlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyõben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. Itatósra szedjük.

A cukkini fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg. Ha a masszát 1 dl tejjel hígítjuk, kis palacsintákat süthetünk belõle, amelyek kitûnõ köretként szolgálhatnak sült halak vagy szárnyasok mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!