2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cékla (torony) torta

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 dl víz. A tetejére 50 dkg cékla 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 40 dkg ricotta sajt, 3 tojás, 15 dkg sonka õrölt bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõzõ nap vagy 2-3 órával az elkészítés elõtt gyorsan összeállítjuk a tésztát: a lisztet, a darabokra vágott vajjal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a sót, és annyi vizet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 2-3 óráig állni hagyjuk. A meghámozott, felszeletelt céklát 10 percig lobogó vízben fõzzük, majd lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk.

A zúzott fokhagymát és a céklát az olajban 6-7 percig pároljuk, majd levesszük a tûzrõl, és belekeverjük a ricottát. Hozzáadjuk az elõzõleg felvert tojásokat, a felkockázott sonkát, és sóval, borssal fûszerezzük. Kerek gyümölcstortaformát kivajazunk, a tésztát a forma méretére nyújtjuk, a formába simítjuk, majd rákenjük a céklát. Meleg sütõben megsütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!