2024.04.19. - Emma

Polenta

Hozzávalók: Kukoricaliszt 12 dkg, vaj 6 dkg, Karaván sajt 15 dkg, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kukoricalisztet átszitáljuk. Egy edényben 5 dl vizet forralunk, megsózzuk, és folytonos keverés közben hozzáöntjük a kukoricalisztet. Idonként megkeverjük, és takaréklángon fozzük tovább az újraforrástól számított kb. 20 percig. A tuzrol levesszük, belekeverjük a vajat és a lereszelt Karaván sajt egyharmad részét. Egy kör alakú tuzálló edényt kivajazunk, beleöntjük az elkészített polentát, tetejét elsimítjuk,és néhány percre elomelegített sütobe tesszük. Ezután egy tálra borítjuk, és gazdagon meghintjük a maradék reszelt sajttal. Tortához hasonlóan cikkekre vágva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!