2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kapros-sajtos spagetti

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés:

A spagettit a szokásos módon, sós vízben fõzzük meg, majd meleg vízzel leöblítve tartsuk melegen.

Elkészítés:

Amíg a spagetti fõ, a vajat a liszttel keverjük habzásig, ezután öntsük fel a megmelegített tejjel, és folytonosan kevergetve fõzzük sûrûre. Keverjük bele a reszelt sajtot és a tejfölt, valamint a megmosott, finomra aprított egyik csokor kaprot. Sózzuk meg, majd forgassuk bele a fõtt spagettit. Egy nagy serpenyõben forrosítsuk jól össze, és a tányérokra osztott kapros tésztát hintsük meg a második csokor finomra vágott kaporral.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!