2024.04.25. - Márk

Anci sztrapacskája

Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1/2 kg burgonya, 1/2 kg juhtúró + tejszines Campig sajt, kis tej, 1 tojás, 20 dkg füstölt csemegeszalonna, 10 dkg füstölt császárszalonna, 2 dl tejföl, só, bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztbõl, tojásból, galuskatésztát keverünk. A krumplit belereszeljük a tésztába. Ne feledd elõtte meghámozni!

Annyi vizet használj hozzá, amennyit felvesz. Ha megsózod az se nagy baj.A masszát forróvízbe szaggatjuk, s addig fõzzük, amíg a galuskák a víz színére nem kerülnek.A szalonnát apró kockára vágjuk (a császárszalonnát lehet cm-es darabokra is). A szalonnát halványra, zsírjára olvasztjuk, majd a pörcöt leszûrjük.A galuskatésztát egy lapos tûzálló edényben a szalonnazsírban átforgatjuk, majd belekeverjük a juhtúrót, a sajtot és kis tejet,és azzal is átforgatjuk.Betesszük a sütõbe, és elõmelegített sütõben közepes hõfokon 15 percig pirítjuk. 10 perc után a megszórjuk a vegyes szalonnapörccel. Eképpen rózsásra pirítjuk. Adagoláskor ne túrd össze, mert így szép. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!