2024.04.16. - Csongor

Csirkemáj borban

Elkészítéséhez: 3 dkg vaj vagy margarin, 60 dkg csirkemáj, só, bors, 10 dkg gomba, 1 db alma, 1 fej hagyma, 2 likõröspohár fehér bor, 1 kanál liszt, 1 kávéskanál ételízesítõ szükséges;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elsõ lépésben megmossuk a csirkemájat és két tiszta ruha között megszikkasztjuk. Második lépésben a vajat felhevítjük és a májakat kavargatva megpirítjuk rajta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szûrõkanállal kivesszük és melegen tartjuk. A vajon megpároljuk a vékony szeletekre vágott gombát, a meghámozott és felaprózott almát és a finomra vagdalt hagymát. Körülbelül három percig kavargatjuk, ekkor hozzáadjuk a lisztet és ráöntjük a bort, egy pohár vizet és felforraljuk. Beletesszük a májat, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük. Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!