2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Diós tallér

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliacukor, 25 dkg liszt, 25 dkg darált dió, 2 ek kakaó, 2 tk õrölt fahéj, 1 cs sütõpor, 1 csipetnyi só, dekoráláshoz 1 tojás fehérje és kb. 80-100 negyed dió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat, porcukrot, vaníliacukrot 4-5 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a darált dióval, kakaóval, fahéjjal, sütõporral és sóval elkeverjük. A lisztes keveréket a vajas cukorhoz adjuk és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát éjszakára hûtõbe rakjuk.

Másnap a tésztát röviden átgyúrjuk és 8 darab ujjvastagságú rudat formálunk belõle (ez a fenti adagból kb. 40 cm hosszú rudakat fog jelenteni). A lisztezett deszkán a rudakból nagyujjnyi szélességû korongokat vágunk és ezeket golyókká formáljuk. A golyókat tojásfehérjével megkenjük és a negyed diókat kissé rányomjuk a közepére.
Sütõpapírral bélelt tepsiben és 170 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!