2024.03.29. - Auguszta

Vietnámi Pho leves

Hozzávalók (4-6 fõre): fél csirke (vagy a mennyiségnek megfelelõ csirke darabok), 1 csomag leveszöldség, 3 dkg szárított shiitake gomba, 20 dkg brokkoli, 1 nagyujjnyi darab gyömbér, 6 db újhagyma, 2 chilipaprika, 6 db szegfûszeg, 2 rúd fahéj, 1 tk feketebors, kevés só, 3 ek szójaszósz, 40 dkg ázsiai tészta, 10 dkg szójababcsíra, 2 zöldcitrom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elsõ lépésként készítsünk egy csirke(alap)húslevest. A csirkét fõzzük meg kevés sóval, fekete borssal, és a leveszöldség egy részével (a sárgarépákat hagyjuk meg késõbbre).
Közben áztassuk be a szárított gombát, tisztítsuk meg a zöldségeket. A répákat vágjuk 3 cm-es darabokra, a brokkolit szedjük rózsáira. A chilit vágjuk karikára, a gyömbért 2-3 darabba, és az újhagymát hosszú vékony csíkokra.

A kész csirkehúslevest szûrjük le (legyen legalább 1,5 liter húslevesünk). A csirkehúst szedjük el a csontról, vágjuk falatnyi darabokra. A csirkehúslevesbe tegyük bele a szegfûszeget, fahéjat, fekete borsot és 5 percig fõzzük. Majd tegyük bele a sárgarépát, brokkolit, gyömbért és a gombát. Fõzzük további 5 percig és ízesítsük a szójaszósszal. A legvégén tegyük vissza a levesbe a csirkehús darabokat. Külön lábasban fõzzük meg a leírás szerint a tésztát.

Tányérokba szedjünk a tésztából, merjünk rá a levesbõl. Tetejét szórjuk meg babcsírával, chilivel és az újhagymával. Tálaljuk cikkekre vágott zöldcitrommal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!