2024.04.25. - Márk

Csicseriborsó curry

Hozzávalók:
1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:
A hagymát nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm -s darabokra felvágott paradicsomot és 1 perc múlva a 300 gramm fõtt csicseriborsót. Hozzáteszünk piros chili port (ízlés szerint), 3/4 ek garam masala fûszerkeveréket, ¾ ek õrölt koriandert, majd 1 tk chana masala fûszerkeveréket. Eztán jön az 1 ek sûrített paradicsom, majd az ételünket felöntjük kb 3 dl vízzel. Innentõl kezdve mintegy 8 percig fõ. 1-2 ek kesudiószószt teszünk hozzá, ízlés szerint még csicseriborsót, 1 tk sót, majd kevés gyömbért, amelyet elõzõleg vékony csíkokra vágtunk. A végén petrezselyem zölddel díszítjük. Ezt helyettesíthetjük korianderrel is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!