2024.04.20. - Tivadar

Tálon sült tojás parajjal recept

Hozzávalók:
8 db tojás, 30 dkg friss paraj, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 2 g szerecsendió, 3 g õrölt fehér bors, 1 dl tejszín, 1 db tojássárga, 10 dkg reszelt sajt, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megtisztított parajleveleket megmossuk, majd enyhén sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, jól lecsepegtetjük, majd kevés forró vajra téve átforgatjuk. Sóval, õrölt borssal fûszerezzük. Az így elkészített parajt kivajazott tûzálló tálba elterítjük, ráütjük a tojásokat, és 1-2 percre a forró sütõbe toljuk.

Közben a 4 dkg vajból és a 4 dkg lisztbõl világos rántást készítünk, de nem pirítjuk meg, és állandó keverés közben felengedjük a forró tejjel. Takaréklángon néhány percet forraljuk, sóval, reszelt szerecsendióval és õrölt fehér borssal fûszerezzük. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgát és a fele mennyiségû reszelt sajtot. Ezt ráöntjük a tojásra, majd a forró sütõbe visszatolva megpirítjuk. Azonnal, frissen tálaljuk, reszelt sajttal kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!