2024.04.24. - György

Erdélyi káposztás bárány recept

Hozzávalók:
800 g birka lapocka, oldalas, 100 g füstölt szalonna, 500 g savanyú káposzt, 100 g gersli, 50 g vöröshagyma, 50 g zsír, 20 g fokhagyma, 15 g fûszerpaprika, csombor, kapor, 2 dl tejföl;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A bárány lapockát, oldalast, hogy ne legyen csontszilánkos, csontfûrésszel 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk fel. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés zsírban üvegesre hevítjük. A finomra aprított vöröshagymát a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk. Fûszerpaprikával megszórva és kevés vízzel felengedve egy szalonnás pörköltalapot kapunk. Ízesítjük fokhagymával, és a kimosott apró savanyú káposzta felével kibéleljük a lábast, majd rátesszük a feldarabolt birkahúst. A húsdarabokat befedjük a maradék káposztával, és egy csokor csombort teszünk a tetejére, majd felengedjük csontlével, vízzel. Lassú tûzön szép egyenletesen fõzzük. Ha a káposzta félpuha, megszórjuk gerslivel. Tálaláskor sûrû tejfellel meglocsolva, kaporral megszórva kínáljuk. Kukoricalepénnyel igen kedvelt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!