2024.04.20. - Tivadar

Kagylós tészta recept

Hozzávalók:
30 dkg kagylótészta, 1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is), 1 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére kevés tejföl;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A konzervkagylót leszûröm. A levét serpenyõbe öntöm, és addig forralom, amíg az összes folyadék elpárolog belõle, csak az olaj marad benne. Ezután ráteszem a vajat és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Egypercnyi pirítás után ráteszem a megtisztított zöldhagyma karikákra vágott fehér részét. Kevergetve üvegesre pirítom, majd felöntöm a tejföllel és a citromlével. Rászórom a citromhéjat, a sót és a borsot, ezután összeforralom. Ekkor beleteszem a szétszedett kagylódarabkákat, és óvatosan beleforgatom a fõtt tésztát. Nem tanácsos nagyon erõsen keverni, mert a kagylódarabok eltörnek, szétkenõdnek. Az egészet átöntöm egy tepsibe, rászórom a hagyma apróra vágott zöld szárát, és az elõmelegített, forró sütõben jól átforrósítom. Ki-ki a tányérján meg is tejfölözheti.

Elkészítés ideje: 60 perc
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!