2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sült sárgarépa

Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgarépákat megmossuk, lekaparjuk, de nem hámozzuk meg. Ezután ismét megmossuk. Le is törölgetjük, és pontosan úgy vágjuk vékony karikákra, mint amikor rósejbnit készítünk. Konyharuhán leszárítjuk, majd a 190 fokos olajba beledobjuk. 2-3 perc múlva, amikor megsült, lecsöpögtetjük, és fedetlenül, meleg tányérra tesszük, hogy ne szívósodhasson meg.

Még forrón megborsozzuk, de nem sózzuk meg, azt ki-ki majd a saját tányérján tegye. Nagyon jóízû köret, fogyókúrázóknak és diétázóknak egyaránt megfelelõ. A sárgarépa nagy rosttartalma és A-vitamin-tartalma folytán igen értékes zöldségféle, amit általában fõzelék vagy fõtt zöldség formájában szoktak fogyasztani, ám nemigen kedvelik.

Az ezen a módon megsütött sárgarépa egyáltalán nem hasonlít a rántásos fõzelék ízéhez-állagához, ezért a sárgarépa legádázabb ellenségét is meg lehet vele etetni. Ugyancsak megsüthetjük hasábokra vágva, mint a krumplit. Nagyon finom hozzá a tartármártás, amibe belemártogatjuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!