Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az élesztõt, majd hozzákerül a só, a cukor, az olívaolaj és fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos víz. Ezekbõl a hozzávalókból dagasztjuk le a tésztát. Majd 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd miután megkelt 6 db minipizzát sodrunk belõle, rátesszük a garnélarákot. A creme fraiche-t és a tojást felverjük, majd beízesítjük a fûszerekkel és rátesszük a garnélás tésztalapokra. Mindegyiknek a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel. 20 percig sütjük 220 fokon, elõmelegített sütõben.
(creme fraiche: 2.5 dl habtejszínt 1 ek. íróval összekeverünk, lefedve 8-24 órán át szobahõmérsékleten állni hagyjuk, hogy besûrûsödjön. Hûtõben 10 napig eltartható)