2024.04.19. - Emma

Garnélarákos minipizza

Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy tálban összekeverjük a lisztet és az élesztõt, majd hozzákerül a só, a cukor, az olívaolaj és fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos víz. Ezekbõl a hozzávalókból dagasztjuk le a tésztát. Majd 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd miután megkelt 6 db minipizzát sodrunk belõle, rátesszük a garnélarákot. A creme fraiche-t és a tojást felverjük, majd beízesítjük a fûszerekkel és rátesszük a garnélás tésztalapokra. Mindegyiknek a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel. 20 percig sütjük 220 fokon, elõmelegített sütõben.

(creme fraiche: 2.5 dl habtejszínt 1 ek. íróval összekeverünk, lefedve 8-24 órán át szobahõmérsékleten állni hagyjuk, hogy besûrûsödjön. Hûtõben 10 napig eltartható)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!