Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes fõtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztõ, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az élesztõt a kevés cukorral langyos vízben felfuttatjuk, egy mély tálba szórjuk a lisztet, a sót, a tört krumplit, összekeverjük az élesztõvel, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Géppel jól kidolgozzuk, lassanként közékeverjük az olajat. Két órán át kelesztjük, majd lisztes deszkára öntjük. Három részre osztjuk, majd minden egyes részt újabb három részre.
A darabokból kissé elvékonyodó ágakat sodrunk, amelyeket hármas fonással megfonunk. Újabb fél órát kelesztjük, majd tojássárgájával megkenve mákkal vagy szezámmaggal meghintjük. Mérsékelt tûzön pirosra sütjük. Szombatra hosszúkás barheszt, az õszi nagyünnepekre kereket sütünk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!