Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, hüvejkujjnyi vastagságúra elnyújtjuk, majd lisztbe mártott, diónagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Minden egyes tésztadarabkát langyos vajba mártunk és kivajazott kuglófsütõbe vagy mély sütõlapba rakjuk. Soronként darált dióval, elkevert törött fahéj, kristálycukor és mazsola keverékkel meghintve.
A formába rakott tésztát langyos helyen 35-40 percig lassan kelesztjük, majd közepesen meleg sütõbe tesszük és világospirosra sütjük. A sütõ melege egyenlete legyen. Abban az esetben, ha a sütõ a tészta tetejét megbarnítaná és a tészta belül még nyers lenne ( amit kipróbálhatunk a tésztába szúrt vékony fapálcával ) vagyis, ha ragadós tészta marad a pálcán, akkor a sütõlapot egy papírral letakarjuk és lassu tûznél így sütjük tovább.
Ha a kelttészta teljesen megsült, majdnem íronvastagságú hézagban elválik a sütõlap oldalától.
Az aranygaluskát bor, tej vagy vanília-sodóval adjuk asztalra.