2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szegedi burgonyaköret

Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

4 deka zsírban aranyszínûre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymár, beletesszük a tört fokhagymát, meghintjük a fûszerekkel, és hozzáadjuk a négyyrét vágott paradicsomot, a kockra vágott zöldpaprikát meg a burgonyát. Egy kevés vizet öntünk alá, és fedõ alatt párolni kezdjük. Közben egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, és a félig fõtt burgonyához öntve megsózzuk, még egy kevés vizet adunk hozzá, úgy pároljuk együtt puhára.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!