2024.04.18. - Andrea, Ilma

Gyömbéres csirkemell

Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát vágd fel csíkokra, a csirkemellet nagyobb darabokra. Olvaszd meg a vajat, add hozzá az olajat, és fonnyaszd meg rajta a hagymát, dobd rá a szétmorzsolt csilit, majd a csirkemellet. Hámozd le a gyömbér héját, belsejét vágd fel gyufaszál nagyságúra. Add a húshoz. Fûszerezd sóval, borssal, borókabogyóval, fahéjjal. Öntsd fel egy kevés (max. 1,5 dl) vízzel, és hagyd párolódni.

Amikor a víz fele elpárolgott, szórd meg 1 evõkanál liszttel, és keverd össze. A körtét vágd fel szeletekre, és add a húshoz, amikor az már majdnem megpuhult. Öntsd fel borral is, és fõzd addig, amíg a hús és a körte teljesen puha nem lesz. Fõtt rizzsel tálalhatod.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!