Hajdinás zöldségleves
Hozzávalók: 15 dkg hajdina, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 darab sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, egy szál szárzeller, só, ízlés szerint, bors, majoránna, 2 darab bio-zöldségleveskocka.
A hajdinát mosd át, majd öntsd fel nagyjából 2 liternyi vízzel. Fedõvel letakarva kezdd el fõzni. Tisztítsd meg a vöröshagymát, szeleteld fel, és tedd be a levesbe. Tisztítsd meg a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert is, vágd nagyobb darabokra, és add ezt is a leveshez. Fûszerezd leveskockával és ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával. Amikor minden hozzávaló megpuhult, fogyasztható. Kalória- és energiadúsabb változata, ha egy kanálnyi zsír és liszt összekeverésével berántod.