2024.04.19. - Emma

Laskatészta recept

Hozzávalók:
120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megmosott tojást felütjük, jól felverjük. Csipet sót, egy evõkanál vizet, majd annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jó kemény tésztát tudjunk gyúrni. Gyúródeszkán simára kell kidolgozni. Kis cipóformára alakítjuk, tetejét vékonyan lezsírozzuk, olajozzuk, így nem cserepesedik, szárad ki a felülete. Konyharuhával letakarva negyedórát pihentetjük. Sodrófával szép vékonyra kinyújtjuk. Ne nagyon lisztezzük, mert nehéz lesz a sodrása-nyújtása, és a kevés vizet is azért tettük hozzá, hogy mindezt könnyedén tudjuk elvégezni. Hagyjuk szikkadni, száradni, majd féltenyérnyi darabokra tépkedjük. Lobogó, forrásban lévõ sós vízben kifõzzük. Meleg vízzel leöblítjük, hogy a tészta ne hûljön ki. Ezt valamennyi kifõtt tésztánál így tegyük, ha azonnal tálalni szeretnénk! Húsos szalonnából készített apró pörcön átforgatjuk, és máris elkészült a szegfûgomba paprikás körete. Vannak kis hazánknak oly vidékei, ahol egybekeverve adják, és kanalazzák e pásztorlakomát.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!