2024.04.24. - György

Bundás patiszon

Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye: 3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg), 2 nagy fej vörös hagyma, 1 doboz gyors rizs, 7-8 db tojás, 3-4 db paprika, 1-2 db paradicsom, 1,5 doboz 450 gr-os tejföl, (pici sima rizs), vegeta, só, bors, pirospaprika, pritamin paprika, füstölt sajt végérõl a füstölt héj, kb. 10 dkg füstölt sajt, vaj a tepsi kikenéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyors rizst és a tojásokat megfõzöm. A vöröshagymát kocka formára vagdalom, megdinsztelem, ráteszem a feldarabolt paprikát, paradicsomot, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítem. Lefedve picit fõzõm, majd ráteszem a kocka formára vágott patisszont, amit vegetával, pritaminpaprika paprikával (ízlés szerint egyéb fûszer is adható hozzá) puhára párolok. Ha sok levet ereszt a zöldség, akkor a sima rizsbõl szórjunk bele. Nem baj, ha nem puhul meg benne.

Amikor majdnem készen van, beleszórjuk a kocka formára vágott füstölt sajt héjat és még hagyjuk összerotyogni egy pici ideig. Ha elkészült, akkor egy tepsit kivajazunk, bele szórjuk az egyik csomag gyors rizst szétterítve, majd arra fektetjük a patisszon felét, arra a tojások felét karikákra vágva, azt beborítjuk tejföllel, amit picit megsózhatunk, borsozhatunk is, majd rászórom füstölt sajttal, majd újabb réteg patisszon, tojás, tejföl, ezután a tetejére a másik zacskó gyors rizs, amit tejföllel kikenünk és rászórom sajttal. Az egészet kb.: 200 fokon pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!