2024.03.29. - Auguszta

Meggyes-joghurtos sütemény

Hozzávalók: 25dkg Meggy, 20dkg joghurt, 3dkg Porcukor, 35dkg tejszín, 5dkg zselé (olvasztott), 2cl citromlé, 10db Meggy, 2dkg Csokoládé (ét), 1db piskóta lap.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Meggyes vagy cseresznyés, joghurtos alapú sütemény receptje. Könnyû, habos krémmel és egy vékony piskóta lappal készül. Meggy vagy cseresznye is felhasználható hozzá attól függõen hogy savanykás vagy édeskésebb ízt szeretnénk kapni.
Elkészítés

Joghurtos meggykrém receptje:

25 dkg meggyet (vagy cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, 3 dkg porcukorral, 35 dkg habbávert tejszínnel, 5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével.

Egy õzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy piskóta lapot. Betesszük a hûtõbe 2 órára hogy megdermedjen.

A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokiforgáccsal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!