Rózsafánk
Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.
A lisztet 2 egész tojással és 2 tojás sárgájával, 2 evõkanál tejfellel, 5 deka porcukorral, sóval összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk. 5 lapocskát egymásra teszünk, a közepét ujjunkkal benyomjuk, szélét késsel 1 cm-nyire több helyen bevagdossuk. Egyszerre 1-2 darabot teszünk a forró olajba. Állandóan forgatjuk, hogy egyenletes pirosra süljön. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, porcukorral meghintjük. Mindegyik tészta közepébe 1 szem meggyet teszünk és tálaljuk.