2024.04.25. - Márk

Meggyes kevert sütemény

Hozzávalók: 55 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 3 dl olaj, 3 dl szénsavas ásványvíz, 50 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 2 evõkanál kakaópor, magozott, cukrozott meggy.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és az ásványvízzel, majd hozzákeverjük a sütõporral elkevert lisztet. A massza felét sütõpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk hézagosan, a másik felébe 2 evõkanál kakaót keverünk. Ezt ráöntjük a fehér tészta közeibe és villával kicsit elkeverjük. Végül megszórjuk magozott meggyel és elõmelegített sütõben, kb. 170 fokon kb. 30 percig (tûpróbáig) sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!