Hozzávalók:
szûzpecsenye, sertés fûszerkeverék, barackbefõtt, õrölt gyömbér, fahéj, Erõs Pista, só, méz, citrom, olaj, mogyoró, rizs
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst a hártyáktól, inaktól megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, a fûszerkeverékekkel bedörzsöljük. A mártáshoz a barackot lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk. A felét edénybe tesszük, öntünk rá két-három dl vizet, gyömbérrel, fahéjjal, Erõs Pistával, sóval ízesítjük, mézzel dúsítjuk. Összeforraljuk, hogy a méz elolvadjon. Amikor elkészült, hagyjuk kissé kihûlni, majd összeturmixoljuk, visszatesszük az edénybe. A mártásba beletesszük a maradék barackot, belereszeljük a citrom héját és a levét is belecsavarjuk, és az egészet összeforraljuk.
Serpenyõben olajat melegítünk, megsütjük benne a hússzeleteket, ügyelve arra, hogy kellõen szaftosak maradjanak. Tálaláskor mogyorós rizst adunk mellé.