2024.03.29. - Auguszta

Csípõs barackmártásos szûzpecsenye

Hozzávalók:

szûzpecsenye, sertés fûszerkeverék, barackbefõtt, õrölt gyömbér, fahéj, Erõs Pista, só, méz, citrom, olaj, mogyoró, rizs
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst a hártyáktól, inaktól megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, a fûszerkeverékekkel bedörzsöljük. A mártáshoz a barackot lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk. A felét edénybe tesszük, öntünk rá két-három dl vizet, gyömbérrel, fahéjjal, Erõs Pistával, sóval ízesítjük, mézzel dúsítjuk. Összeforraljuk, hogy a méz elolvadjon. Amikor elkészült, hagyjuk kissé kihûlni, majd összeturmixoljuk, visszatesszük az edénybe. A mártásba beletesszük a maradék barackot, belereszeljük a citrom héját és a levét is belecsavarjuk, és az egészet összeforraljuk.

Serpenyõben olajat melegítünk, megsütjük benne a hússzeleteket, ügyelve arra, hogy kellõen szaftosak maradjanak. Tálaláskor mogyorós rizst adunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!