rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.

    A szaklap összesen 21 632 elõfizetõjét kérdezte meg testsúlyának változásáról élete során, valamint étkezési és mozgási szokásairól.

    A mindig karcsúak csoportja - azoké, akiknek sohasem volt túlsúlyuk - a teljes minta 16 százalékát tette ki, a sikeres fogyók csapata pedig további 15 százalékot alkotott. Utóbbi csoportba azokat sorolták a szerzõk, akik több mint három éve legalább tíz százalékkal alatta maradtak életük legnagyobb súlyának.

    Legnagyobb számban a vesztes fogyózók voltak, 42 százalékkal. Õk azok, akik fogyni akartak, mégis csúcssúlyuk közelében maradtak vagy oda jutottak vissza. A többi válaszadó az elõzõekbe nem illeszthetõ emberek egyesített csoportját gazdagította a felmérésben.

    A mindig karcsúaknak csupán 3 százaléka mondta, hogy sohasem mozgott, és evett bármit, amit megkívánt. A vékonyak és a sikeres fogyók egyaránt rendszeresen ettek egészséges ételeket, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és tartózkodtak a sok zsírtól. Beszámoltak arról is, hogy ellenõrzik étkezésük adagjait, valamint arról, hogy választottak valamilyen rendszeres mozgásformát. A Consumer Reports magazin szerzõi szerint a mindig karcsúak elõnye csak abban állt, hogy nekik természetesebben adódott ez az életmód, míg a sikeres fogyóktól több erõfeszítést igényelt fenntartása.

    A sikeres fogyók több mint fele állította, hogy eltervezett célját saját maga érte el anélkül, hogy fogyókúrás tablettákat, könyveket, orvosi kezeléseket, diétás programokat alkalmazott volna. A magazin egy korábbi felmérése is azt mutatta, hogy a legsikeresebb fogyók - akik öt évnél tovább megtartották elért súlyukat - 83 százaléka a saját feje után ment, így érte el az eredményt.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Szûznyárs

    Hozzávalók: 80 dkg szûzpecsenye, 1-2 piros színû paprika, 10 dkg húsos szalonna, 1 tk kakukkfû, 1 tk rozmaring, késhegynyi õrölt bors, 1 dl olaj, só.

  • Majorannás aprópecsenye

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 deka marhapacsni ( marhafartõ) majoránna, 1 deci tejfel, kis kanál liszt, só.

  • Marántkrémleves

    Hozzávalók: 500 g darált pattogatott amaránt, 2,5 l zöldségleves, 2 és1/2 nagy zöldhagyma, 2 és 1/2 nagy fej vöröshagyma, 100 g vaj, 250 g tejszín, fehérbors, kevés szerecsendió, reszelt sajt, metélõ hagyma.

  • Sült zöldség

    Hozzávalók: 45 dkg paradicsom (lebörözve, kimagozva), 2 közepes cukkini, 1 kis padlizsán, 1-1 piros és sárga parika, kimagozva és felkockázva, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes hagyma kb. 2,5 cm-es darabokra vágva (lehet talán 2,7 cm is...), 3 evökanál oliva olaj, 1 marék friss bazsalikom levél, só és frissen örölt bors.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarkabab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Csirkemell felvágott otthon készítve

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, fél csokor zöldpetrezselyem, 2 ek libazsír, fél csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 1 mk pirospaprika, 1 ek zselatin, só, 65-ös. mûanyag szalámibél.

  • Körteleves joghurtosan

    Körteleves joghurtosanEgy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset.

  • Virslis kínai

    Hozzávalók: 1 csomag füstölt virsli, 10 szelet baconszalonna, 8 db közepes csemegeuborka, 1 üveges édes-savanyú mártás, 1 csomag mexikói vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evõkanál olaj.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Birskörtés, tökmagos szívek recept

    Hozzávalók:
    6 tojás, 24 dkg cukor, 10 dkg darált tökmag, 14 dkg rétesliszt, 1 csomag sütõpor, birskörtelekvár

  • Kossuth-kifli

    35 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 citrom levével, 3 evõkanál porcukorral és 3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Alap gofri

    Hozzávalók: 25 dkg olvasztott Rama, 15 dkg cukor, 6 tojás, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 sütõpor, 1 l tej, 80-90 dkg liszt, 1,5 dl olaj.

  • Velõs-gombás pacalpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 ek zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelõ.

  • Alufóliás sárgarépa

    A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tûzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütõbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    45 dkg kínai kel
    20 dkg savanyú káposzta
    3-4 burgonya
    3 sárgarépa
    1 fehérrépa
    1 nagy vöröshagyma
    4 virsli
    1 gerezd fokhagyma
    só, bors
    ételízesítõ
    1 tk majoranna
    1 kk õrölt kömény
    1 tk fûszerpaprika
    1 ek csemege paprikakrém
    1 tk csípõs paprikakrém
    fél tk fokhagymakrém
    petrezselyemzöld
    2,5 l víz

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;

  • Paradicsomos tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.