rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.

    A szaklap összesen 21 632 elõfizetõjét kérdezte meg testsúlyának változásáról élete során, valamint étkezési és mozgási szokásairól.

    A mindig karcsúak csoportja - azoké, akiknek sohasem volt túlsúlyuk - a teljes minta 16 százalékát tette ki, a sikeres fogyók csapata pedig további 15 százalékot alkotott. Utóbbi csoportba azokat sorolták a szerzõk, akik több mint három éve legalább tíz százalékkal alatta maradtak életük legnagyobb súlyának.

    Legnagyobb számban a vesztes fogyózók voltak, 42 százalékkal. Õk azok, akik fogyni akartak, mégis csúcssúlyuk közelében maradtak vagy oda jutottak vissza. A többi válaszadó az elõzõekbe nem illeszthetõ emberek egyesített csoportját gazdagította a felmérésben.

    A mindig karcsúaknak csupán 3 százaléka mondta, hogy sohasem mozgott, és evett bármit, amit megkívánt. A vékonyak és a sikeres fogyók egyaránt rendszeresen ettek egészséges ételeket, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és tartózkodtak a sok zsírtól. Beszámoltak arról is, hogy ellenõrzik étkezésük adagjait, valamint arról, hogy választottak valamilyen rendszeres mozgásformát. A Consumer Reports magazin szerzõi szerint a mindig karcsúak elõnye csak abban állt, hogy nekik természetesebben adódott ez az életmód, míg a sikeres fogyóktól több erõfeszítést igényelt fenntartása.

    A sikeres fogyók több mint fele állította, hogy eltervezett célját saját maga érte el anélkül, hogy fogyókúrás tablettákat, könyveket, orvosi kezeléseket, diétás programokat alkalmazott volna. A magazin egy korábbi felmérése is azt mutatta, hogy a legsikeresebb fogyók - akik öt évnél tovább megtartották elért súlyukat - 83 százaléka a saját feje után ment, így érte el az eredményt.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cézár saláta

    Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

  • Pásztortarhonya bográcsban

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász;

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

  • Sonkás tojás

    Hozzávalók: sonka szeletek, tojás, olaj.

  • Színezékek és veszélyeik

    A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletõen tetszetõssé, étvágygerjesztõvé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minõséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezõadalékokat elsõsorban az édességeknél, üdítõitaloknál, szörpöknél, égetett szeszes italoknál, puding- és fagylaltkészítményekben alkalmazzák, de felhasználják a margaringyártásnál, a sajt és a haltermékek készítéséhez is.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók:

    A tésztához: 35 dkg áttört tehéntúró, 12 dkg liszt, 2 egész tojás, 4 dkg porcukor, fél dl tejföl, csipetnyi só;

    A krémhez: 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 tojás, 10 dkg mazsola;

    A tetejére vaníliás porcukor, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Diós kifli

    Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.

  • Vendégváró tészta

    Hozzávalók:
    25 deka liszt, 25 deka cukor, 25 deka vaj, vagy margarin, 25 deka õrölt dió, egy-egy késhegynyi õrölt fahéj, és szegfûszeg, 3 tojás sárgája, egy kevés fehér bor. Töltelékhez: barackíz, zsír a tepsi kikenéséhez.;

  • Leves sült zöldségekbõl

    Hozzávalók: 1 dl Bertolli Extra Vergine Originale olívaolaj, 1 db kisebb méretû sütõtök, 2 szál sárgarépa, 1 db karlábé, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 kis darab póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 db babérlevél, 4 ág kakukkfû, 3 szál rozmaring, só, bors.

  • Gyulai szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg szeletekre vágott bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 szál Gyulai kolbász, só, ketchup.

  • Hókocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 7 dkg vaj
    - 2 dkg szalalkáli
    - 2 ek cukor
    - 1 tojás

    Krém:

    - 25 dkg vaj
    - 25 dkg porcukor
    - 1 tojás
    - 1/2 l tej
    - 2 cs pudingpor
    - 1 cs vaníliás cukor

  • Ajvar (szerb paprikamártás)

    Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez kínáljuk ezt a szerb ételt.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.

  • Flódni

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztõ, 1/2 dl tej, 4 evõkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

  • Spenótos-surimis rizottó

    Hozzávalók:

    40 dkg hosszúszemû rizs, 40 dkg friss spenót, 4 surimi rudacska, 1 kisebb szál sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál sötét szójaszósz, 1 teáskanál curry, bors

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Ananászos csirkemell saláta

    Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.

  • Süllõ fokhagymás fûszervajjal

    Hozzávalók: három süllõ, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

  • Paradicsom mártás

    Az érett paradicsomot megmossuk, kissé szétdarabolva egy fazékba tesszük vereshagyma, zöld petrezselyem és egy kevés vízzel fõzzük, amíg a paradicsom héja leválik a húsától.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.