1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütõporral összeforgatott lisztet belekeverjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sûrûre fõzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint elõször magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk. A kihûlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evõkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belõle.
4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyõben aranybarnára pirítjuk, hûlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hûtõszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.
5. A torta tetejét tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
25 dkg kristálycukor
1 narancs
4 evõkanál forró víz
1 csomag sütõpor
20 dkg finomliszt
A forma kikenéséhez:
margarin
finomliszt
A krémhez:
2 narancs
2 csomag fõznivaló vanília ízû pudingpor
20 dkg kristálycukor
2 tojás
5 dl tej
20 dkg sütõmargarin
A tészta locsolásához:
6-9 evõkanál narancslé
A torta oldalának díszítéséhez:
10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
A tetejére:
2 dl habtejszín
1 narancs