2024.03.29. - Auguszta

Gesztenyerolád

Hozzávalók:

50 dkg fõtt gesztenye, 12 dkg vaníliás cukor, 1 stampedli rum, (esetleg aroma), csokoládémáz, mandula; Krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fõtt gesztenyét húsdarálón átdaráljuk, majd hozzáadjuk a stampó rumot, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. Vizes, de jól kicsavart szalvétára tesszük, és nedves ruha segítségével laposra nyomkodjuk.

Már elõbb a 12 dkg vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, rákenjük a lenyomkodott gesztenyelapra, és a nedves ruha segítségével rolninak felhajtjuk. Csokoládémázzal bevonjuk, és szálkásra vágott mandulával tûzdeljük.
Gesztenyerolád
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!