kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A felengedett halat szeletelje féltenyérnyi darabokra. A halszeleteket locsolja meg a citromlével, majd tízpercnyi állás után jól sózza be. Olajozzon ki egy tepsit, és szórja meg morzsával. Még nedvesen forgassa bele a halat a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellett rakja le a tepsibe.
Takarja be a halszeleteket a szalonnával, és forróra elõmelegített sütõben közepes lángon süsse kb. 20 percig. Tálalja a halszeleteket egy-egy citromkarikával és néhány szem olajbogyóval. Köretként bármilyen rizs, vagy krumpli illik hozzá.
Jó étvágyat!