2024.03.29. - Auguszta

Töltött csirkecomb

Hozzávalók:

4 kis csirkecomb, 1 tojás, 1dl tej, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evokanál reszelt sajt, 1 teáskanál mustár, 1 csapott teáskanál Vegeta, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál törött bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néhány percig áztatjuk, majd villával jól összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, a Vegetát, és a borsot. A masszát összekeverjük, és félretesszük.

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A bort ujjunkkal fellazítjuk, és a tölteléket egy teáskanál segítségével a bor alá töltjük. Ügyeljünk arra, hogy ne repedjen fel. A megtöltött combokat mindkét oldalon megsózzuk, és kikent kis tepsiben egymás mellé fektetjük.

Aláöntünk fél pohárnyi vizet, és alufóliával befedjük. Az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon 35-40 percig pároljuk, majd az alufóliát levéve, szép pirosra pirítjuk mindkét felét. Bármilyen körettel tálalhatjuk, de a legfinomabb mellé a gyufaszálnyi vékonyra vágott szalmaburgonya és a párolt zöldség. A csirkecomb töltése ugyan némi gyakorlatot kíván, de nem nehéz.
Töltött csirkecomb
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!