2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Vörösboros csirke

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál, paradicsompüré, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, kakukkfû, õrölt fehérbors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét bõrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú hasábokra. A falatkákat forgasd lisztbe, s az olaj felén pirítsd, míg egy kicsit megszínesednek. Ekkor tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a megtört fokhagymát.

Egy-két percig pirítsd együtt, majd tedd bele a paradicsompürét, öntsd fel a borral, fûszerezd sóval, borssal, kakukkfûvel, majorannával és fedõ alatt párold puhára a húst.

Közben a megtisztított gombát szeleteld fel, s a maradék olajon párold meg sóval és apróra vágott petrezselyemmel. A gombát végül add a csirkéhez, egyszer forrald össze, s petrezselyemmel meghintve tálald.
Vörösboros csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!